Tort aniversar

de ela in Torturi, 10 Feb 2013 | 25021 vizualizari

 

pentru ca fac o varsta care nu imi place....:))))poza de tort nu este prea reusita,arata mai bine in realitate

 

INGREDIENTE

  • 9oua
  • 300gr zahar
  • 9linguri faina
  • 60gr amidon alimentar
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
  • CREMA:
  • 500ml frisca vegetala
  • 200ml smantana pentru frisca
  • 2plicuri intaritor de frisca
  • 400gr lapte condensat
  • 1conserva ananas bucati
  • 1conserva compot de mandarine
  • 100gr cirese confiate
  • frisca pentru ornat
  • JELEU:
  • 400gr suc de porocale proaspat stoarse
  • 3linguri zahar pudra
  • 3linguri amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare apoi adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam bine pana se intareste bine albusul.

Separat,frecam galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc.

In compozitia de galbenusuri,adaugam jumatate din spuma de albusuri si faina cenuta si amestecata cu amidonul,praful de copt si zaharul vanilat.Amestecam usor,de jos in sus.Adaugam si restul de albusuri si omogenizam bine.Punem intr-o forma de tort de 30cm tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor pana este copt blatul.Oprim focul si lasam in cuptor cu usa deschisa inca 10minute.Il lasam la racit.

Fructele le scoatem din conserva si le lasam la scurs intr-o sita.

Taiem blatul in 3.

Punem intr-o craticioara sucul de portocale,amidonul si zaharul pudra si punem la foc mic amestecand continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase si se ingroasa compozitia.

Mixam frisca vegetala cu intaritorul de frisca,apoi adaugam smantana pentru frisca,mai mixam putin,apoi punem si laptele condensat si mai mixam pana este tare frisca.

Asamblam tortul:primul blat,insiropam cu zeama din compotul de mandarine,o parte din jeleu de porocale,crema,fructe,al doilea blat insiropam,punem jeleu,frisca si fructe,ultimul blat insiropat si crema.

O rnam cu frisca batuta dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si frisca